• Email: info@childsheart.eu
  • За Контакти:0887 135 154

Клуб Родител

По програмата на клуб “Родител” работи екип от специалисти – психолози, социални работници, педиатри, юристи и доброволни помощници.

Първоначалната психологическа реакция на родители, когато открият заболяването на детето си, включва страх, яд, тревожност и тъга. Родителите преживяват и разочарованието, че не са били способни да създадат здраво дете и често изпитват срам и вина за това. Факт е, че семейства, сблъскващи се с подобни проблеми, имат нужда от помощ, консултиране и подкрепа.

Клубът е създаден от родители и близки на сърдечно болни деца. Те споделят опита си, изграждат умения за самопомощ и взаимопомощ и са насърчавани да отстояват правата си и нуждата от специални грижи в семейството.

ЮРИДИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ:

Уважаеми родители, съобщаваме ви, че бе утвърден списък на заболяванията за приемане на ученици в профилирани гимназии, профилирани паралелки в гимназии или СОУ. Сред заболяванията, които са отнасят за деца със сърдечни проблеми, са:
Оперирани с екстракорпорално кръвообращение и тези с палиативни операции – тетралогия на Фало, аортна стеноза, пулмонална стеноза, междупредсърден дефект, междукамерен дефект, транспозиция на големите артерии, комплексни вродени сърдечни малформации.

Ако е полезно Сподели...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Share on VK
VK
Email this to someone
email