• Email: info@childsheart.eu
 • За Контакти:0887 135 154

Клуб Младо Сърце

През 2001 г. в асоциацията беше учреден клуб “Младо сърце”, насочен към работа с проблемите на млади хора (над 18-годишна възраст) със сърдечни заболявания. Голяма част от тези хора се чувстват несигурни и зависими от семействата си. Професионалното им развитие и личният им живот се отнасят до едно неясно за тях бъдеще. Клубът бе създаден с чисто човешкия стремеж да подаде ръка на тези млади хора, да подпомогне адаптацията им и личната им и професионална реализация.

Благодарение на спечеления проект по програма Фар Аксес 2000, от 13 до 17 август 2003 г. на самия морски бряг в гр. Поморие се проведе Първата национална конференция за млади хора със сърдечни заболявания под надслов “Настояще и бъдеще”. Поканени бяха лекари специалисти, психолози и юристи, които в рамките на три дена в кратки лекции разгледаха въпроси, свързани с психо-социалните контакти на младите хора, здравословните им проблеми и правата, които имат. След лекциите се водеха дискусии на съответната тема, като всеки участник имаше възможност да сподели как се чувства в обществото като човек със сърдечно заболяване, какви трудности среща към настоящия момент и какво очаква от утрешния ден.

От 10 до 16 юли 2004 г. Cuore Matto организира поредната Европейска конференция за млади хора със сърдечни заболявания в Швейцария. Бяха дискутирани въпроси, свързани със застраховането и здравното осигуряване на тези хора. Участниците бяха добре запознати със съответното законодателство на своята страна и се проведоха много интересни дискусии. Поканени бяха да вземат участие делегати от много европейски страни, включително и България.

От 23 до 26 септември, 2004 г. в комплекса “Щъркелово гнездо” се проведе Втората Национална конференция за млади хора със сърдечни заболявания. Присъстваха 20 участници от цялата страна. По-специално внимание беше обърнато на следните теми:

 • Каква да бъде най-важната цел на клуба (какви са нуждите на целевата група);
 • Как да се провеждат срещите;
 • Как да се осъществяват контактите с членовете, които са извън София;
 • Каква структура да има клуба (разпределение на отговорности и функции между отделните членове);
 • Националните конференции и семинари (предложения и препоръки);
 • Финансиране на клуба (как да се търсят средства).

Трета национална конференция- Щъркелово гнездо, 26-28 август, 2005 г.

Основни теми – стреса, начините за справяне с него, проблеми, свързани със секса и търсенето на подходящ партньор. Беше заложено на неформалното общуване, ролевите игри и техниките за общуване. Темите успяха да заинтригуват участниците в много голяма степен и те взеха активно участие.

Тренинг обучение – 29-30 април, 2006 г., гр. Банкя.

Темата на поредната среща на клуба беше “Персонален ретийминг” – заглавие, което провокира любопитството на младежите още в началото. Персонален ретийминг представлява процес за личностно и екипно развитие. Психологическата работа в този семинар беше насочена към трениране на способности и умения за преобразуване на проблемите в цели и търсене на възможности за достигането им.

На 22, 23 и 24 септември 2006 г. членовете на клуб „Младо сърце“ участваха в семинар-тренинг в с. Арбанаси, В. Търново, на тема „Комуникация и взаимоотношения“, планиран в проект, финансиран от Обединените Холандски фондации.

Като част от дейността на клуба “Младо сърце” ще бъдат проведени групови тренинги с цел обучение в умения за търсене на работа. Някои от основните теми са:

 • Как да кандидатстваме успешно за работа;
 • Осъществяване на контакт с работодател;
 • Явяване на интервю за работа;
 • Умения за представяне пред работодателя;
 • Писане на автобиография и мотивационно писмо.

Едно от важните решения, които човек взима, е изборът на професия. Изборът на кариера не е случайно събитие, а израз на личността. Хората са различни и искат различни неща. Истината е, че хората не познават така добре себе се, както си мислят. Изследвайте предишния си опит, желанията и амбициите си, за да разберете какъв е професионалния път, по който искате да поемете

 

Ако е полезно Сподели...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Share on VK
VK
Email this to someone
email